gezond eten

Het is januari, de tijd van chocoladeletters, kerstdiners, champagne en oliebollen is voorbij. En je ziet het resultaat in de spiegel. Je buik is opgeblazen, je huid dof en je hebt ineens pukkeltjes. Ongezond eten met veel tarwe, suiker en vlees is niet alleen slecht voor de binnenkant van je lichaam. Op den duur krijg je een fletse, vermoeide en ouwelijke uitstraling van ongezonde voeding.

Eet gezond en laat je huid stralen

Hoe krijg je een krachtige positieve uitstraling? Door je huid goed te voeden. Dit doe je met groenten, fruit, noten en peulvruchten vol vitamines en bouwstoffen. Verwen jezelf met lekkere gezonde gerechten en je zult zien dat je huid opknapt. Je uitstraling wordt jong en fris.

groenten

Je voeding in balans

Zie je elk stuk appeltaart en elk ijsje gelijk terug in de spiegel? Nee, gelukkig hoef je niet alle suiker en tarwe uit je voedingspatroon te schrappen. Voor de meeste mensen werkt de 80/20 regel. Dat wil zeggen dat 80% van je voeding uit verse onbewerkte producten bestaat en de overige 20% minder gezond mag zijn. Als je je dag begint met een gezond ontbijt van vers fruit en je eet ’s middags een goed vullende salade vol groenten en noten, dan heb je ’s avonds ruimte voor een kroket of een pannenkoek. Zo blijf je genieten van de snacks die je het liefste eet. Luister goed naar je lichaam als je je voedingspatroon omgooit. Een 100% veganistisch of rauw dieet werkt niet voor iedereen. Voel je je na een tijdje nog steeds moe en slap, pas dan je voeding aan op een manier die goed voelt voor jou.

Voeding is belangrijk voor een jong en stralend uiterlijk. Maar uitstraling bepaal je niet alleen met eten, ook bijvoorbeeld yoga, positief denken en de juiste verzorgingsproducten dragen allemaal bij. Lees verder op HelloBeauty voor de beste tips.

admin

reacties staan uit.