kano

Wil jij graag wat vet verbranden, maar heb je geen zin meer in de verplichte workouts in de sportschool? Wil je graag wat sporten doen die leuk zijn en waarmee je tegelijkertijd werkt aan je gezondheid en aan het verliezen van vet? Wij hebben hieronder 3 sporten op een rij gezet die hiervoor zorgen en die daarnaast ontzettend leuk zijn om te doen. 

De opkomende klimsport in Nederland: boulderen

Het gebeurt steeds vaker dat mensen ervoor kiezen om te gaan boulderen. Boulderen is een indoor klimsport, waarbij je tot maximaal een hoogte van 4,5 meter klimt. Dit is dan ook het verschil met gewoon indoor klimmen. 

Bij boulderen gebruik je geen touw, omdat je een stuk minder hoog klimt. Een voordeel hieraan is dan ook dat je het in je eentje kunt gaan doen, maar toch blijft het natuurlijk leuk om samen met iemand anders te gaan boulderen. Deze sport zorgt voor een goede combinatie tussen krachttraining, denkvermogen en de juiste techniek. Een leuke uitdaging dus om eens mee te beginnen, mocht je het nog niet hebben geprobeerd! Ontdek alles over boulderen en kijk of deze sport misschien iets is voor jou!

De diversiteit van Jiu-Jitsu

Net als boulderen is Jiu-Jitsu een intensieve sport waarbij je kracht combineert met techniek en denkvermogen. Dit zorgt voor ontzettend veel diversiteit en is een echte uitdaging om mee te starten. 

Veel trainingen duren gemiddeld 1,5 uur en tijdens een dergelijke training doe je veel verschillende oefeningen of verschillende manieren. Zodoende verbrand je tegelijkertijd veel vet en ben je ook nog eens jezelf aan het trainen om je te verdedigen. Verder bouw je een goede band op met je trainingspartner waarmee je samen aan het trainen bent.

De intensiteit van paaldansen

Paaldansen is iets dat veel mensen voornamelijk kennen als iets dat gebeurt in de stripclubs in films. Maar paaldansen is een echte serieuze sport en het wordt vaak onderschat hoe intensief de sport is.

Een les paaldansen staat namelijk gelijk aan een full-body workout en wie een dergelijke les heeft gedaan kan dat vast en zeker bevestigen. Wanneer je het nog niet hebt geprobeerd dan is het absoluut een keer aan te raden. Andere voordelen van paaldansen zijn dat je in een echte community terecht komt en je er ontzettend lenig van kunt worden. Geïnteresseerd in paaldansen? Zie hier dan nog veel meer leuke informatie over paaldansen. 

admin

reacties staan uit.