motorcrossen

Als je denkt aan de ruige sport motorcross zal je niet gauw het verband leggen tussen fitness en motorcross. Want ja, het zijn twee verschillende disciplines en toch is het belangrijk om te gaan fitnessen als je aan motorcross doet. Motorcross is een fysieke en mentaal een zware sport. Het kost niet alleen kracht en inspanning om de motor te besturen en de heuvels op en af te gaan. Maar je moet ook je hele lichaam gebruiken tijdens een sprong en het maken van een scherpe bocht. Om dit te kunnen doen moet je lichaam in een goede conditie zijn. Hieronder lees je daar meer over.

Conditie training

Een salto maken met een zware motor is niet iets wat je zomaar doet. Je zal je hele lichaam hiervoor moeten gebruiken en dat kost moeite en energie. Zonder een goede conditie zal het niet mogelijk zijn om een salto te kunnen maken. Een goede conditie bouw je alleen op door te gaan sporten. In de sportschool kan je bijvoorbeeld gaan joggen of op de crosstrainer te gaan. Doe je dit 4 keer per week in combinatie met motorcross dan zal je gegarandeerd een goede conditie hebben. Daarnaast is het ook belangrijk dat je als motorcrosser flexibel bent. Dit kan je ook makkelijk trainen in de sportschool.

Fit lichaam en sterke spieren

Naast een uitstekende conditie moet een motorcrosser ook een sterk lichaam hebben. Een ongeluk zit bij deze sport in een klein hoekje en voor je het weet lig je op de grond. Natuurlijk draag je speciale crosskleding en een helm en beschermers. Maar het belangrijkste is dat je lichaam sterk genoeg is om de klap op te vangen. Door regelmatig krachttraining te doen zullen je spieren een stuk sterker worden waardoor je lichaam ook beter tegen harde klappen kan.

Redactie
Redactie

reacties staan uit.