loopband

Overweegt u om een loopband te kopen?Het gebruik van een loopband kan een geweldige manier zijn om in vorm te komen, maar het is belangrijk om hem veilig en effectief te gebruiken. Hier zijn enkele tips om u te helpen het meeste uit uw loopbandtraining te halen. 

1. Begin langzaam en verhoog geleidelijk uw snelheid 

Het is het beste om niet meteen op volle snelheid te gaan rennen, omdat dit kan leiden tot blessures zoals shin splints of verstuikingen. Begin in plaats daarvan een paar minuten met een comfortabel wandeltempo en verhoog dan geleidelijk uw snelheid tot u het gewenste intensiteitsniveau hebt bereikt.

2. Draag de juiste schoenen

Hardlopen op de loopband in gewone sportschoenen kan uw voeten en benen belasten door onvoldoende demping en ondersteuning. Investeer in een paar hardloopschoenen die ontworpen zijn voor de beweging en impact van hardlopen op een loopband in plaats van buiten.

3. Blijf gehydrateerd

Als u op de loopband traint, is het belangrijk om voor, tijdens en na elke sessie veel water te drinken – vooral als u veel zweet of langere tijd hardloopt. Dit helpt om verloren vocht en elektrolyten te vervangen en houdt uw lichaam koel tijdens de training.

4. Stel jezelf elke sessie haalbare doelen

Heb specifieke doelen in gedachten bij het begin van elke trainingssessie – of dat nu het vergroten van de afstand, de duur of de snelheid is – zodat u in de loop van de tijd steeds beter wordt in plaats van gewoon door te gaan zonder stappen te zetten om fitter te worden. Wilt u even een ander apparaat gebruiken? Doe dit vooral, om het leuk te houden voor jezelf. Bekijk ook andere sportapparaten online. 

5. Wissel uw routine af

Mix uw routine regelmatig door waar mogelijk intervaltrainingen in te bouwen; hierbij wisselt u tijdens uw training om de paar minuten perioden met een hogere intensiteit af, zoals sprints of beklimmingen van heuvels, gevolgd door herstelperioden met een lagere snelheid of zelfs wandeltempo – dit houdt de training interessant en zorgt voor een effectievere trainingssessie!

Redactie
Redactie

reacties staan uit.