Wil jij in een maand tijd 10 kilo afvallen? Dan kunnen we hierbij alvast een vervelende mededeling doen: 10 kilo in een maand tijd afvallen lukt alleen op een ongezonde wijze. Het is mogelijk om 10 kilo lichaamsgewicht kwijt te spelen in minder dan 30 dagen. Maar gezond zal het zeker niet zijn. Hooguit mensen die heel ziek zijn, zullen zoveel lichaamsgewicht verbranden. En dan hebben we het niet over vet.

Wil jij vet verbranden? Wil jij 10 kilo kwijtraken? Lees dan verder, want de richtlijnen in dit artikel zullen je daarbij helpen.

10 kilo afvallen… hoeveel tijd heb je daarvoor nodig?

De een zal er langer over doen dan de ander om 10 kilo aan lichaamsgewicht te verbranden. Het is op zich logisch dat wanneer je meer vet te verbranden hebt, je ook sneller vet zal gaan verbranden. Met andere woorden: iemand die 90 kilo weegt zal sneller 10 kilo afvallen dan iemand die 70 kilo weegt. Want van die 90 of 70 kilo bestaat een groot deel niet uit vet, maar uit spieren en botten.

Er is dus zeker een verschil tussen 10 kilo aan gewicht verliezen en 10 kilo vet verbranden. Vet verbranden is een intensief proces.

Vet verbranden

Wanneer je wil afvallen door vet te verbranden, benoem je eigenlijk datgene dat de meeste mensen echt voor ogen hebben als ze het over “afvallen” hebben: vetmassa laten verdwijnen. In plaats daarvan krijgen ze vaak meer spieren.

Vet verbranden (10 kilo vet verbranden) kan door een andere levensstijl aan te meten, zoals gezondere voeding en meer beweging. Deze twee zijn van cruciaal belang als je in korte tijd gewicht wil verliezen en gaan al direct voor je werken. Toch hebben veel mensen er heel veel moeite mee om vet te verbranden door anders te gaan eten, omdat ze niet weten hoe het moet.

Gezondere voeding

Je kunt beginnen met 10 kilo vet verbranden door meer eiwitten te gaan eten. Deze zullen je enerzijds een vol en verzadigd gevoel geven, maar anderzijds ook zorgen dat spiermassa sneller wordt opgebouwd. Die spiermassa zal in de plaats van vet komen en dat is goed, want doordat je spieren krijgt, wordt je sterker en fitter. Zodoende is het steeds makkelijker om vet te verbranden en je zal merken dat – naarmate je meer spieren krijgt – je ook sneller vet gaat verbranden. Door een dieet te gebruiken waarmee je ongezonde voeding zoveel mogelijk weert, kun je zo 1 tot 2 kilo in de maand verbranden. Combineer je dit nog met sporten? Dan kan het oplopen tot 3 of 4 kilo in de maand!

Sporten voor nog meer effect

Beweging zorgt voor verbranding van energie. In dit geval voor verbranding van vetten. Dat is precies wat je wil en om die reden is het dus goed om een gezonder voedingspatroon te gaan combineren met sporten. Hoe meer je beweegt, hoe meer effect er zal zijn.

Hoeveel tijd heb je nog nodig?

Volg bovenstaande richtlijnen op en je valt gegarandeerd 10 kilo af. Gemiddeld genomen kun je rekenen op 2 kilo per maand. Pak je het intensiever aan? Dan kun je op 3 tot 4 kilo rekenen. Je kunt dus binnen 2,5 en 5 maanden 10 kilo vet verbranden. Zorg er dan wel voor dat je op je dieet blijft letten en het vet niet terugkomt.

admin

reacties staan uit.