Wist je dat er veel meer voordelen aan het volgen van een koolhydraatarm dieet kleven dan alleen het feit dat je hier heel veel gewicht mee kan verliezen? Er duiken steeds meer voordelen van een koolhydraatarm dieet op. Zo wordt de algehele gezondheid met een koolhydraatarm dieet goed aangepakt.

Lager cholesterol

Een van de redenen dat steeds meer mensen een koolhydraatarm dieet volgen, is omdat ze een lager cholesterol krijgen. Dat heeft te maken met de gezonde voeding die je binnenkrijgt. Je hebt veel minder aanleg voor een te hoog cholesterol door het ontbreken van al die vetten en koolhydraten.

Lager risico op diabetes

Ook de kans dat je diabetes gaat krijgen (Dat is suikerziekte) is een stuk kleiner met een koolhydraatarm dieet. Want diabetes wordt veroorzaakt door teveel suikers en dat is precies wat je met een koolhydraatarm dieet tegen gaat.

Lagere bloeddruk

Mensen die een te hoge bloeddruk hebben kunnen ook heel veel baat hebben bij een koolhydraatarm dieet. Je eet veel minder zout in je voeding en dat zal resulteren in een verlaging van de bloeddruk. Een groot voordeel is dus dat je niet meer aan allerlei vage medicijnen hoeft te beginnen, maar gewoon door voeding je bloeddruk kunt verlagen.

Minder kans op overgewicht en obesitas

De reden dat veel mensen overgewicht of obesitas krijgen, is doordat de koolhydraten worden opgeslagen als vet. Dat gebeurt niet meer als je ze niet binnen krijgt. En dus is een koolhydraatarm recept de perfecte manier om af te rekenen met overgewicht en de kans op obesitas te verkleinen.

Concentratie

Je krijgt heel veel energie binnen met koolhydraatarm eten en drinken. Je concentratie zal dan ook aanzienlijk verbeteren. Je kunt je beter focussen, wat zal leiden tot betere resultaten op het werk of in je opleiding.

Stalende huid

Omdat je met koolhydraatarme recepten heel veel gezonde vezels, vitaminen en mineralen binnen krijgt (maar ook magnesium en ijzers), gaat je lichaam dit uitstralen. Je huid glanst, je haar straalt en je ziet aan je dat je lekker in je vel zit. Deze voordelen zijn mooi meegenomen als je toch begonnen bent met een koolhydraatarme manier van leven.

Minder stress

Het is ook opgevallen dat mensen die een koolhydraatarm dieet volgen of die dagelijks koolhydraatarme recepten bereiden, veel minder stress hebben dan mensen die dat nog niet doen. De reden is onder meer dat er veel gezondheidsvoordelen zijn, waardoor je je daarover niet druk meer hoeft te maken.

Betere nachtrust

Ook een betere nachtrust kan door die manier tot stand komen. Mensen hebben veel meer behoefte om te slapen en goed uit te rusten. De voeding doet haar werk het beste op momenten dat jij in slaap bent. Het is dus heel fijn om op deze manier met koolhydraatarme voeding in slaap te vallen.

Meer energie

Tot slot krijg je van koolhydraatarme voeding meer energie dan van koolhydraatrijke voeding. Dat komt omdat koolhydraten maar tijdelijk effect hebben. De vervangers, zoals eiwitten, zorgen voor langere tijd dat je energie krijgt. Je uithoudingsvermogen gaat dus goed omhoog, waardoor je ook zin krijgt om te gaan bewegen.

admin

reacties staan uit.