Koolhydraatarme recepten helpen je bij het afvallen. Wil jij dus strakker in je lichaam komen te zitten? Dan kunnen koolhydraatarme recepten voor jou heel veel verschil maken. In dit artikel leggen we je uit hoe koolhydraatarme recepten je helpen om de vetverbranding te stimuleren, geven we enkele voorbeelden van ingrediënten in een koolhydraatarm recept en vertellen we je hoe je met behulp van de juiste koolhydraatarme recepten een stuk strakker in je lichaam komt te zitten. Dan weet jij aan het einde van dit artikel precies wat je moet doen om ook weer van een strakker lichaam te genieten.

Vetverbranding en koolhydraatarme recepten

Hoe kan het dat je vetverbranding optimaal op gang wordt gebracht door koolhydraatarme recepten? Dat heeft te maken met het verschil tussen de energie die je verkrijgt uit complexe koolhydraten en enkelvoudige koolhydraten. Enkelvoudige koolhydraten voorzien je maar voor korte tijd van energie, maar leveren wel onnoemelijk veel suikers. Die suikers worden niet verbrand en als vetreserves opgeslagen. Wanneer je dus zorgt voor meer complexe koolhydraten (of eiwitten, die als prima vervanger dienen voor koolhydraten) kun je er van uit gaan dat je op een gezonde manier aan het eten bent. Je kan op die manier verwachten dat je lichaam energie gaat onttrekken uit vetmassa die eerder is opgeslagen. Dit is vet verbranden (ook wel metabolisme genoemd) en wordt gestimuleerd door het feit dat er geen andere energie voorradig is.

Ingrediënten

Een goed koolhydraatarm recept is met zorg samengesteld en bestaat uit een aantal vaste ingrediënten. Die ingrediënten zijn altijd koolhydraatarm en in heel veel gevallen ook nog eens eiwitrijk. We sommen hierbij enkele ingrediënten op die eigenlijk altijd in een koolhydraatarm recept passen:

    • – Vlees (bij voorkeur mager en rood vlees, maar in principe is elke vorm van vlees toegestaan, mits onbewerkt);
    • – Vis (een bijzondere bron aan proteïnen, maar ook leverancier van vetzuren die je lichaam helpen om gezond en sterk te blijven);
    • – Noten, zaden en peulvruchten;
    • – Groenten en fruit.

Het prettige aan deze ingrediënten is dat je er heel goed mee kan variëren en dat ze ook prima samengaan. Wat je ook gemerkt hebt is dat vier bekende producten niet op de lijst staan. Het gaat om producten die we allemaal eten, maar die niet passen in een koolhydraatarm dieet. Het gaat om brood en brood zoals pasta (spaghetti, macaroni, tagliatelle), om rijst en om aardappels.

Strakker in je lichaam

Koolhydraatarme recepten helpen je dus ideaal om af te vallen. In korte tijd kun je heel veel gewicht verliezen. Terwijl je afrekent met overtollige kilo’s kun jij er dus voor zorgen dat je weer in vorm komt en strakker in je lijf komt te zitten. Hoe doe je dat? Bijvoorbeeld door te gaan hardlopen en fietsen, door meer beweging te gaan zoeken. Ook krachttraining en het uitvoeren van buik- en bilspieroefeningen kan helpen om je te focussen op spiergroepen. Daardoor neemt het vet op die plekken niet alleen meer af, maar worden er ook spieren gevormd waar jij vervolgens de vruchten van plukt. Die spieren gaan namelijk nog meer energie verbranden, waardoor jij nog meer afvalt.

Verbrand vandaag nog vet

Vet verbranden kan voor jou vandaag nog beginnen. De eerste stap die je moet zetten is het zoeken van geschikte koolhydraatarme recepten. Deze moeten arm zijn aan koolhydraten, maar bij voorkeur veel eiwitten en onverzadigde vetten bevatten. Dan krijg je wel energie binnen, maar wordt die energie niet als vet opgeslagen. Wel wordt er in je lichaam vet verbrand, omdat je lichaam energie zoekt. Die energie wordt gehaald uit de eerder opgeslagen vetreserves. En dat alles helpt jou om weer lekker strak in je lichaam te komen te zitten.

admin

reacties staan uit.