Wil je graag op een gezonde manier afvallen zonder hongergevoel? Zorg dan dat je jouw voedingspatroon aanpast. Op deze manier zorg je voor een goede, gezonde basisvoeding eventueel aangevuld met supplementen. Wanneer deze basis staat kun je eenvoudig je calorie inname verlagen om op deze manier gezond en verantwoord af te vallen.

Afvallen door voeding

Zoals gezegd is het van belang om een goede basisvoeding te hebben. Op deze manier zorg je dat je wel voldoende belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt maar toch gaat afvallen. Diëten is om deze reden dan ook af te raden. Binnen een dieet wordt er vaak gefocust op het weglaten van één bepaalde voedingsstof zonder rekening te houden met de invloed die het heeft op het totale voedingspatroon. Wanneer jouw voedingspatroon in evenwicht is kunt eenvoudig voedingsstoffen die zorgen dat je aankomt als vetten en koolhydraten vervangen door bijvoorbeeld groenten. Hierdoor zal je calorie inname verminderen, maar zal je wel voldoende voedingsstoffen binnen krijgen en geen hongergevoel hebben.

Groente

Supplementen voor afvallen

Naast reguliere voeding zou je ook supplementen kunnen gebruiken om af te vallen. Er is echter wel een voorwaarde om af te vallen met supplementen, of eigenlijk in het algemeen. Je zult een calorietekort moeten creëren in je voedingspatroon. Dit betekent dat je op een dag minder calorieën moet binnenkrijgen dan je daadwerkelijk verbruikt. Krijg je meer calorieën binnen dan je verbruikt op een dag dan zul je nooit afvallen, ook niet met behulp van supplementen.

Welke supplementen kunnen mij dan helpen bij het afvallen?

L-Carnitine
L-Carnitine speelt een belangrijke rol bij de vetverbranding in ons lichaam. L-Carnitine zorgt ervoor dat het lichaam meer aanspraak gaat maken op vetcellen om aan energie te komen. Normaal gesproken worden spiercellen hiervoor gebruikt, carnitine gaat dus spierafbraak tegen en helpt tegelijkertijd om meer vet te verbranden bij inspanning

CLA
CLA staat voor Conjugated Linoleic Acid. Dit is een essentieel vetzuur, het lichaam is dus volledig afhankelijk van voeding of suppletie om CLA binnen te krijgen. CLA kan ondersteunen bij het afvallen omdat het de opslag van vet in vetcellen tegen gaat. Daarnaast heeft CLA ook een cholesterolverlagende werking.

Groene thee Extract
Groene thee Extract kan ook een positief effect hebben tijdens het afvallen. In de eerste plaats omdat groene thee extract de stofwisseling versneld. Wanneer de stofwisseling snel en efficiënt werkt zullen voedingsstoffen beter worden opgenomen en zal er minder vet worden opgeslagen. Verder heeft groene thee extract een thermogeen effect. Dit houdt in dat het lichaam onder invloed van het extract meer warmte zal gaan produceren. Het lichaam zal dus energie moeten aanwenden om af te koelen, deze extra energiebehoefte kan je helpen om af te vallen.

Groene thee

Conclusie

De bovengenoemde supplementen kunnen je helpen om af te vallen. Deels ook omdat deze supplementen direct invloed hebben op processen in het lichaam die afvallen stimuleren. Wanneer je wilt afvallen blijft echter je voeding het belangrijkste middel om dit te bereiken. Pas je voedingspatroon aan, sport regelmatig en leef gezond, dit is de meest duurzame manier om af te vallen en slank te blijven.

admin

reacties staan uit.