Thuis fit worden met een loopband en crosstrainer

Als je gewicht wilt verliezen en fit wilt worden zonder naar de sportschool te gaan, dan zijn een loopband en crosstrainer twee trainingsapparaten voor thuis die je zou moeten overwegen te investeren. Zowel de loopband als de crosstrainer bieden een effectieve manier om calorieën te verbranden en te werken aan je gezondheid.

Voordelen van het gebruik van een loopband

Een loopband is een van de populairste trainingsapparaten voor mensen die serieus in vorm willen komen. Je kunt er op verschillende snelheden en hellingen op lopen, waardoor je verschillende spieren in je lichaam kunt aanspreken. Een loopband helpt je ook je vorderingen bij te houden, want hij kan je tijd, afgelegde afstand, verbrande calorieën, snelheid, enz. meten. Hardlopen op een loopband is ook minder belastend dan buiten hardlopen, omdat het dempende oppervlak je gewrichten minder belast. Hiernaast is het buiten nog wel eens vies weer, waardoor je geen zin hebt om te gaan, maar met een loopband zit je altijd droog.

Voordelen van het gebruik van een crosstrainer

Een crosstrainer is een elliptische machine die elementen van zowel hardlopen als fietsen combineert. Net als de loopband kun je het intensiteitsniveau aanpassen door de snelheid of het weerstandsniveau aan te passen. De crosstrainer biedt meer variatie dan de loopband, omdat hij handvatten heeft die zowel zijwaarts als op-en-neer bewegen. Dit maakt het gemakkelijker om verschillende spiergroepen te trainen op een crosstrainer dan op een loopband alleen. Bovendien, omdat beide voeten tijdens de training stevig op de pedalen blijven staan in plaats van ze op te tillen zoals bij het rennen op de loopband, is er minder impact op je gewrichten, waardoor het ideaal is voor mensen met gewrichtspijn of andere blessures.

Conclusie

Of je een loopband of crosstrainer kiest voor je thuistrainingen hangt grotendeels af van je individuele fitnessdoelen en voorkeuren. Om er zeker van te zijn dat je maximaal profijt hebt van beide apparaten, moet je ervoor zorgen dat je je trainingen regelmatig afwisselt, zodat alle spiergroepen in de loop van de tijd evenveel worden aangesproken. Met een juist gebruik van beide toestellen – of nog beter – beide machines samen – plus gezonde eetgewoonten en veel rust, zul je spoedig de vruchten plukken in termen van verbeterde gezondheid en lichamelijke conditie!

Redactie
Redactie

reacties staan uit.