supplementen

Wanneer je een beetje thuis bent in de wereld van fitnessen en spiertraining, is de kans groot dat je ook weet dat veel mensen ervoor kiezen om drankjes met supplementen te drinken voor een trainingssessie. Dit zou allerlei voordelen hebben. In dit artikel wordt er dieper ingegaan op het gebruik van supplementen en wat hier juist in zit.

Waarom supplementen nemen?

Supplementen voor een workout worden meestal verkocht in poedervorm zodat je het eenvoudig kan oplossen in water of andere dranken. Een van de redenen waarom veel mensen ervoor kiezen om een pré workout drankje te drinken is omdat het enerzijds de concentratie versterkt en anderzijds de vermoeidheid in toom weet te houden. Daarnaast zou het er ook voor zorgen dat je minder spieren afbreekt en meer aan vetverbranding doet.

Wat zit er in de Pre Workout?

Wat voor jou de beste Pre Workout is, hangt natuurlijk van je eigen smaak af. Een van de belangrijkste ingrediënten van een Pre Workout is cafeïne. Daarnaast bevat het natuurlijk ook heel wat vitaminen. Afhankelijk van de smaak die je lekker vindt, heb je bij supplementen specialist verschillende soorten waaruit je kan kiezen. Voorbeelden zijn bosvruchten of citrusvruchten.

sportenDoe het met mate

Wanneer je af en toe een pre workout drankje gebruikt, kan dit geen kwaad. Wel is het af te raden dat je dit dagelijks drinkt. Doordat er in veel van deze supplementen cafeïne in zit, bouwt je lichaam na verloop van tijd een tolerantie op. Dit houdt in dat je lichaam ook steeds meer cafeïne zal nodig hebben om hetzelfde effect te verkrijgen. Zo ga je steeds meer en meer drang hebben naar deze supplementen waardoor je na een tijd niet meer zonder zal kunnen.

Redactie
Redactie

reacties staan uit.